Jedzenie i ideologia w PRL. Pamiętacie? Druga cześć rozmowy z autorką książki ” Ślepa kuchnia”

Restauracje, książki kucharskie oraz buta i poczucie własnej wyjątkowości władzy ( kiedyś i dziś) to tematy drugiej części rozmowy z Panią Moniką Milewską, autorką książki ” Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL” wydanej przez Państwowy Instytut Wydawniczy. 

Odsłuch:

Odsłuch pierwszej części znajdziecie tutaj: https://radiopraga.pl/jedzenie-i-ideologia-w-prl/

Udostępnij

Dool na warszawskiej Pradze.

Pochodzący z Holandii Dool to zespół, który ciężko określić jedną łatką, chociaż sami słusznie o swojej muzyce mówią “dark rock”. Jest tam bowiem miejsce zarówno

Read More »

Katarzyna Bonda w Radio Praga

Przy Niej Bond jest …niepełny. I nie chodzi tylko o to, że brak mu litery A😊 To „A” oznacza Atrakcyjną, ambitną, autentyczną i przede wszystkim

Read More »