Jedzenie i ideologia w PRL. Pamiętacie? Druga cześć rozmowy z autorką książki ” Ślepa kuchnia”

Restauracje, książki kucharskie oraz buta i poczucie własnej wyjątkowości władzy ( kiedyś i dziś) to tematy drugiej części rozmowy z Panią Moniką Milewską, autorką książki ” Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL” wydanej przez Państwowy Instytut Wydawniczy. 

Odsłuch:

Odsłuch pierwszej części znajdziecie tutaj: https://radiopraga.pl/jedzenie-i-ideologia-w-prl/

Udostępnij

Biblioteka Publiczna Pragi Północ z nagrodą Kierbedziów!!!

Biblioteka Publiczna im. Księdza Jana Twardowskiego w Dzielnicy Praga-Północ m.st. Warszawy, otrzymała Nagrodę Kierbedziów w szczególnej kategorii Pielęgnowanie Tożsamości Regionalnej ! Kapituła Biblioteki Publicznej m. st. Warszawy – Biblioteki Głównej Województwa

Read More »