Teraz na antenie:

Jedzenie i ideologia w PRL.

Audycja Dzień Dobry w RadioPraga.pl chwilę temu, w swoich progach gościła autorkę niezwykłej, o dosłownie słodko-gorzkim smaku książki, opowiadającej o „rynku żywności czasów PRL”. Moim gościem była Pani Monika Milewska, z którą przez prawie godzinę rozmawialiśmy o jej publikacji pt: ” Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL” wspaniale wydanej przez Państwowy Instytut Wydawniczy https://piw.pl/

Naszego gościa dość obszernie przedstawia Wikipedia. https://pl.wikipedia.org/wiki/Monika_Milewska

Poniżej zapraszam do odsłuchu pierwszej części naszej rozmowy, w której to próbowaliśmy porównać problem marnowania żywności w czasach opisanych w książce i w czasach w których teraz przyszło nam jeść :),   oraz o organizowaniu swojego życia na potrzeby kolejek.

Zapraszam – Damian Sawicki

Odsłuch:

Udostępnij

Ile jest lotnisk w Anglii?

Lotniska odgrywają kluczową rolę w angielskiej infrastrukturze transportowej, łącząc kraj z resztą świata i umożliwiając wygodne podróże wewnętrzne. Anglia, jako jeden z najważniejszych węzłów komunikacyjnych

Read More »

Oryginalne rozwiązania na ścianę wkuchni

Ściany w kuchennym wnętrzu narażone są na działanie brudu, wilgoci oraz wysokiej temperatury, dlategowymagają szczególnego zabezpieczenia. Czy istnieją trwałe rozwiązania będące jednoczenie estetyczne ieleganckie? Poniżej

Read More »