Setki Powódów – co najmniej tyle by pójść coś zjeść….

Zimowe niespodzianki od Setek Powodów

Za oknem szaro, a pogoda nie rozpieszcza? Grudzień to idealny moment na odwiedzenie niedawno otwartego miejscaSetek Powodów w warszawskim Koneserze. Energetyczne wnętrze, pełne kolorowych neonów rozjaśni obecną aurę i uraczy rozgrzewającymi pozycjami z nowego zimowego menu.

W Mikołajki swoją premierę miała zimowa karta autorstwa Michała Brysia. Szef kuchni przedstawił nam kolejnych dziesięć kulinarnych powodów, dla których warto odwiedzić lokal. W zimowym menu Setek Powodów znalazły się dania o zaskakujących połączeniach smakowych m.in.: barszcz czerwony z kwaśną śmietaną i pulpetami z sandacza, śledź z orzeszkami pinii oraz grzybowe gnocchi z ciecierzycą.

W dniu premiery nowych dań lokal odwiedzili dziennikarze kulinarni i influencerzy, którzy ocenili zimowe menu. Zdecydowanym numerem jeden okazał się deser „Orzechy i grzechy” – 10/10 punktów. Drugą ulubioną potrawą była zupa „Pora na kalafiora”, czyli krem z kalafiora podawany z confitowanym porem na grzance żytniej – 9,6/10 punktów, a podium zamknęło danie główne – „Za miskę ryżu” – kremowe risotto na białym winie z duszonym w maśle fenkułem i marakują ze średnią ocen 9,3/10.

Każdą z propozycji można zamówić w opcji do dzielenia – co stwarza możliwość ułożenia własnego menu degustacyjnego z karty Setek Powodów. Doskonale odnajdą się tutaj grupy znajomych – duże stoły i wygodne kanapy czekają!

Poza sezonowym menu, w lokalu znajdziemy także koktajle serwowane w wyjątkowy sposób, bo z…. kranu. Pięć smaków do wyboru czeka na rozlanie – Furora, Kafka, Ten Czerwony, Sianko oraz Szprycny. Ponadto w karcie napoi sezonowo pojawią się grzańce w trzech smakach: gruszkowym, śliwkowym i porzeczkowym. Idealne przed lub po wizycie w Muzeum, a także po szaleństwie na lodowisku, które znajduje się naprzeciwko wejścia do lokalu.

Trudno jednym słowem określić charakter Setek Powodów. To przede wszystkim miejsce spotkań, a oferta lokalu każdą wizytę uczyni wyjątkową. Doskonałe koktajle, pyszne jedzenie, wyjątkowe spotkania kulturalne, otwarta scena, weekendowe imprezy z muzyką na żywo. Mimo krótkiego stażu, lista Gości sceny Setek jest już długa: Reni Jusis, Marika, Nick Sinckler, Rafał Szatan, Beata Orbik czy DJ Easy.

W każdy piątek oraz sobotę odbywają się tu weekendowe imprezy z muzyką na żywo: It’s Friday! Live Music Party ze stałym składem zespołu Gniewomira Tomczyka i wokalem Beaty Orbik oraz wyjątkowe soboty w towarzystwie najlepszych DJ-ów.

Przed samymi świętami, 16 grudnia na gości czekać będzie także specjalna odsłona piątkowej imprezy It’s Friday!, w wyjątkowo świątecznej i zaskakującej aranżacji. Więcej szczegółów już wkrótce w zakładce wydarzenia na profilu Setek Powodów na Facebooku. Z kolei 17 grudnia Setki rozkręcą świąteczną imprezę karaoke, która wprawi w magiczny nastrój.

Setki Powodów pokazują, że faktycznie istnieje co najmniej sto powodów do ich odwiedzenia!

Udostępnij

Jedzenie i ideologia w PRL.

Audycja Dzień Dobry w RadioPraga.pl chwilę temu, w swoich progach gościła autorkę niezwykłej, o dosłownie słodko-gorzkim smaku książki, opowiadającej o „rynku żywności czasów PRL”. Moim

Read More »

Konkurs! Wygraj książkę!!!

Dzisiaj, podczas audycji „Zmierz się z tym” ogłosiliśmy konkurs! Pierwsze dwie osoby które odpowiedzą na pytanie: „Kiedy odbył się pierwszy konkurs Miss Polonia?- prosimy o

Read More »