Jedzenie i ideologia w PRL. Pamiętacie? Druga cześć rozmowy z autorką książki ” Ślepa kuchnia”

Restauracje, książki kucharskie oraz buta i poczucie własnej wyjątkowości władzy ( kiedyś i dziś) to tematy drugiej części rozmowy z Panią Moniką Milewską, autorką książki ” Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL” wydanej przez Państwowy Instytut Wydawniczy. 

Odsłuch:

Odsłuch pierwszej części znajdziecie tutaj: https://radiopraga.pl/jedzenie-i-ideologia-w-prl/

Udostępnij

Magazyn literacki KROK w Radio Praga

W najnowszym, 45. odcinku programu „Konkretne Rozmowy o Książkach” Michał Barton spotkał się zAdrianną Szymańską-Zacheją – autorką czterotomowej fantastyki obyczajowej „Domek” oraz powieścimłodzieżowej „Dzwonek na

Read More »